What is Kevlar® and why (or not) it is important in motorcycle clothes?

Hvad er kevlar, og hvorfor (eller ikke) er det vigtigt i motorcykeltøj?

Sendt af Raimonda Grigaite-Kjeldsen

Hvis der er noget, du helt sikkert har kender, når det kommer til motorcykeltøj, er det højst sandsynligt den berømte - kevlar.. Det ser ud til, at alle leder efter kevlar-jeans, spørger efter kevlar-jakker, eller spekulerer på, om deres valgte gear har et kevlar-for? Men hvad er kevlar, og hvorfor er det så populært?

Den mest simple måde at forklare Kevlar® på er at kalde det en superstærk plastik. For at være mere specifik - det er en varmebestandig para-aramid syntetisk fiber lavet af et firma kaldet DuPont og udviklet af en vidunderlig kemiker Stephanie Kwolek i 1965.

 

Photo of the women's motorcycle kevlar jeans from Shima

Uden at blive alt for teknisk (hvilket du kan læse mere om  her), er Kevlar® et syntetisk fiberprodukt kendt for sin trækstyrke, ballistiske og varmebestandighed, samt evne til at modvirke skæring & punktering og på trods af det er ca. 5 gange stærkere end stål er det stadig et relativt let materiale, hvilket også er grunden til at Kevlar® er meget udbredt i bla. militær og rumfarts industrier, såvel som motorcykelindustrien - det giver motorcykeltøj det beskyttende lag som er vores sikkerhed på vejen.

Er Kevlar® så det eneste materiale der gør motorcykeludstyr sikkert? Absolut ikke.

Kevlar®er ikke en definition af aramidfiber, men blot en af ​​dem, faktisk er Kevlar et mærke – et handelsnavn – af et produkt. Hvilket betyder, at der er andre aramider/aramidfibre, der kan give lignende, samme eller endda bedre beskyttelse end Kevlar® (e.g. Nomex®, TWARON® eller UHMWPE-produkter såsom Dyneema®, Spectra®, Armalith®, og andre) og for at gøre det hele lidt mere kompliceret er der forskel på hvor mange procent af disse aramider der er de tekstiler motorcykeltøj producenterne bruger. Derfor er det vigtigt at kigge efter hvilke rating tøjet har og ikke nødvendigvis hvilken materiale det er lavet af.

Så selvom Kevlar® måske er blevet et af de mest berømte materialer, der skal bruges i motorcykeludstyr, er det langtfra det eneste eller det sikreste. Det er kun én af de mange muligheder, der findes for motorcykeltøj i dag, som der sikrer sikkerheden og komforten for os - kører. Så næste gang du køber dine nye mc-jeans eller den længe ønskede motorcykeljakke – vær åben for at udforske mulighederne. Fordi hvert materiale har sine fordele og ulemper, som kan give dig en meget anderledes køreoplevelse. Kevlar-jeans er måske stadig de mest kendte eller populære, men de er ikke det eneste valg. Spørg butiksassistenten om råd og information, eller gå ikke glip af mit næste indlæg, hvor jeg vil fortælle dig mere om de forskellige aramider.

Safety

← Ældre Post Nyere indlæg →

Moto Lounge blog

RSS
Moto Review: The Mila Cargo Pants from Pando Moto
Products

Moto Review: Mila Cargo Bukser fra Pando Moto

Ved Moto Lounge Marketing

Leder du efter motorcykelbukser, der giver et statement? Din søgning slutter her! Træd ind i riget af seje, militær-stil Cargo Pants fra Pando Moto. Vi...

Læs mere
Perfect Fit Campaign - are you ready to shine?

Perfect Fit-kampagne - er du klar til rampelyset?

Ved Moto Lounge Marketing

Vi har et helt særligt koncept klar til dig denne gang, og vi har glædet os til at introducere det for dig: Perfect Fit-kampagnen! Det handler...

Læs mere