How to find the perfect fit of your mc clothing?

Sådan finder du den perfekte pasform til dit mc-tøj

Sendt af Raimonda Grigaite-Kjeldsen

Det er ikke en nem opgave at købe motorcykeltøj! Forskellige stilarter, materialer og konstruktioner, hundredvis af mærker og prisklasser. Også ikke engang tale om de forskellige størrelser, der findes derude! Skal du vælge Kevlar®-jeans eller gå efter Dyneema®-bukserne? Er en tekstil- eller læderjakke bedre? Hvilken størrelse skal du vælge, og hvordan ved du, at den passer til dig? Disse og mange lignende spørgsmål tænker enhver motorcykelrytter på. Derfor vil vi i dette blogindlæg hjælpe dig med at besvare dem og sikre, at du har en nemmere "vej" mod at finde din perfekte mc-pasform.

Dress for the ride, not ride for the dress!

Når det kommer til at finde en perfekt pasform til motorcykeltøj, er den første og vigtigste ting at huske at vælge dit udstyr baseret på din kørestil. Hvis du bruger din motorcykel til daglig pendling i byen, er dit udstyrsbehov sandsynligvis meget anderledes end det, der ville være påkrævet, hvis du var en langdistance- eller turkører. Hvis du hovedsageligt kører på din motorcykel på en motorvej eller højhastighedsveje - måske endda prøve racerbanen - vil du helt sikkert kigge efter andet tøj end en person, der nyder afslappende mc-ture med langsommere hastighed.

Så når du handler mc tøj, bør du først og fremmest vælge det udstyr, der har en god sikkerhedsvurdering baseret på din kørestil. A-, AA- eller AAA-klassificeret motorcykeltøj adskiller sig i den beskyttelse, det giver, og derfor bør du vælge i overensstemmelse hermed. Generelt set er A-klassificeret tøj fantastisk til afslappet kørsel, der ikke involverer høj hastighed eller ekstreme situationer. For eksempel er A-klassificeret tøj normalt et perfekt valg til bykørsel eller afslappede landture. Dette tøj giver mindre sikkerhed end AA- eller AAA-klassificerede stykker, men det er normalt også lettere, mere behageligt at have på og bevæge sig i og ligner ikke beskyttende motorcykeludstyr (selvom det bestemt er det!), hvilket gør dem til et perfekt valg til by og afslappet liv. AA-klassificerede beklædningsgenstande foreslås ofte til tur oplevelser eller længere distancer, turene under mere udfordrende omstændigheder. Dette tøj giver en højere slidstyrke og ofte stødbeskyttelse end beklædningen klassificeret A, men er stadig i kategorien "komfortabel". Og endelig, hvis din kørestil kræver den højest mulige beskyttelse - gå altid efter AAA-klassificeret gear for at sikre du kan roligt nyde din kørsel. AAA-klassificeret tøj er ofte (men ikke altid!) en smule tungere eller mindre behageligt, men deres beskyttende funktioner kompenserer for ulejligheden. Heldigvis kan motorcykelmoden udvikle sig så hurtigt, at vi nu kan nyde mere og mere AAA klassificeret muligheder, der giver samme komfort og funktionalitet som A eller AA - for eksempel som disse magiske Sherrie leggings fra Moto Girl. Mind-blowing, det ved vi godt!

Så kort sagt – når det kommer til at vælge dit mc gear, så husk – din kørestil og frekvens er det første du skal overveje.

Forskellige materialer og konstruktioner

Et andet aspekt at overveje, når du vælger motorcykeltøj, er deres konstruktion og anvendte materialer. I dag har industrien udviklet mange aramidfibre, der bruges i motorcykeltøj, og de kommer alle med forskellige kvaliteter at tilbyde. For eksempel kender mange motorcyklister Kevlar® udviklet af DuPont og traditionelt bredt brugt i motorcykelindustrien (du kan læse mere om Kevlar® her). Kevlar® er dog kun ét eksempel på aramidfibre, men bestemt ikke det eneste, der giver beskyttende egenskaber til mc-tøj. Faktisk har vi i dag stærkere og mere pålidelige materialer end Kevlar®, der bruges til at skabe motorcykeltøj, og derfor kan udvalget være meget bredt. Og selvom materialerne i sig selv ikke bør være den afgørende faktor, når du vælger gear (hovedfaktoren bør være tøjsikkerheds vurdering og deres egnethed til din kørestil som diskuteret ovenfor), tjener forskellige materialer et andet formål.

Hvis du er ude efter sommerudstyret, så overvej enkeltlags bukser/jeans og en lettere mc-skjorte eller mesh-jakke. Disse vil give dig en bedre ventilation og temperaturregulering end dobbeltlagsbukser eller mindre åndbare jakker. Det bedste er, at enkeltlagsbukser i dag også kan give stor sikkerhed, for eksempel dem, der er lavet af aramidfibre som Dyneema®, Armalith® eller lignende.

ribbed motorcycle jeans after the crash

Dimensionering

Størrelse af motorcykeltøj kan være en svær opgave, når du skal finde din perfekte pasform. Ikke kun størrelsen i mc gear matcher ofte ikke den almindelige størrelse, forskellige mc mærker eller endda visse produkter har ofte forskelle.

Størrelsen er normalt baseret på det eller de markeder, som et bestemt mærke primært skaber til. Så hvis du for eksempel ser på mc-gearet fra mærket, der kommer fra Italien, vil størrelsen sandsynligvis være mindre end mærket fra Tyskland. Eller hvis mærkets primære kundefokus og marked er i Asien, vil deres størrelse sandsynligvis være langt mindre end dem, der fokuserer på Europa. Og selvom dette giver god mening fra den potentielle virksomhed, skaber det mange udfordringer for brugere som os.

Så det vigtigste, når du køber mc-tøj, er at tjekke størrelsestabellerne på produktet korrekt. Vær opmærksom på, hvordan størrelsestabellerne er lavet - normalt vil du enten finde dine kropsmål eller tøjmålene angivet.

Hvis der er tøjmål angivet i størrelsestabellen, er en af ​​de bedste måder at finde den perfekte pasform på at sammenligne størrelsestabellen for produktet med det stykke, du allerede ejer, som passer dig godt. Ligesom forklaret og foreslået i dennevideo for eksempel.

Hvis produktstørrelsesskemaet viser mål af din krop, skal du måle visse dele af din krop for at finde den rigtige størrelse. Når du tager dine egne mål, husk altid at holde en finger på indersiden mellem målebåndet og din krop.

Bliv ikke overrasket over, at du efter at have analyseret størrelsesdiagrammer ender med en størrelse, der er en eller få størrelser større end din almindelige størrelse. Som en generel regel er motorcykeltøj ofte mindre i størrelsen, så det er ingen overraskelse, at du måske skal gå en størrelse eller et par op.

Pasformen

Endelig, selv når du identificerer din ideelle størrelse, er produktet muligvis ikke den perfekte pasform. Hvorfor?

Dette skyldes, at hvert produktdesign er forskelligt (f.eks. kan mc-jeans generelt være lange i en model, så de passer ikke til en på 1,6 m høj, som for eksempelSansa fra Shima), og de anvendte materialer kan give forskellige kvaliteter (f.eks. forskellige evne til at strække). Vær derfor altid opmærksom på produktbeskrivelsen og størrelsesskemaoplysningerne, hvis du sender online eller spørg butiksassistenten, når du besøger butikken - - de er der af en grund!

Når det kommer til motorcykeltøjs pasform, er der én hovedting at huske - mc-tøj skal sidde stramt for at sikre, at stødbeskyttere ikke bevæger sig (eller kun bevæger sig meget lidt), og tøjet er tæt på din hud for at give det bedste beskyttelse. Så hvis du føler dig "for komfortabel" i din mc-jakke - er der stor chance for, at den er lidt for stor. Opgaven er at finde det særlige sted, hvor et gear sidder stramt, men det stadig er behageligt nok til, at du kan bevæge dig frit. Da motorcykeltøj hovedsageligt er til kørselsformål, er det også en god idé at tjekke motorcykeltøj i din kørestilling, ikke kun foran spejlet. Husk, at ting som en cykel, du kører på, eller endda højden af ​​et sæde eller styr på din motorcykel vil påvirke din placeringsposition og dermed "pasningen" af gearet. Så sørg for at teste det ordentligt.

Sizing & Fitting

← Ældre Post Nyere indlæg →

Moto Lounge blog

RSS
Review: Misty Motorcycle Boots - Falco

Review: Misty Motorcykelstøvler - Falco

Ved Moto Lounge Marketing

Dyk ned i vores seneste anmeldelse af Misty motorcykelstøvlerne fra Falco! Disse fantastiske støvler er perfekte til den erfarne rytter med 4 cm høje hæle,...

Læs mere
Review: The Hero 2.0 motorcycle Set from Shima
Products

Moto Review: Hero 2.0 motorcykelsættet fra Shima

Ved Moto Lounge Marketing

Opdag Hero 2.0-sættet fra Shima – det ultimative tre-lags motorcykeludstyr til kvindelige motorcyklister. Perfekt til både touring og afslappede ture, dette alsidige sæt tilbyder AA-beskyttelse, multi-sæson...

Læs mere